Æbletræer til din have

Når du vælger æbletræer til din have, er det vigtigt at overveje de forskellige sorter og deres egenskaber. Nogle af de mest populære og velegnede sorter til danske haver er Ingrid Marie, Guldborg og Filippa. Ingrid Marie er en klassisk dansk æblesort med en god balance mellem sødme og syre, der giver en dejlig frisk smag. Guldborg er en tidlig sort med en lys, gylden farve og en mild, sød smag. Filippa er en sen sort, der giver store, saftige æbler med en god holdbarhed. Uanset hvilken sort du vælger, så sørg for at plante flere forskellige sorter for at sikre god bestøvning og høst gennem sæsonen.

Pleje af dine æbletræer

Det er vigtigt at pleje dine æbletræer for at sikre, at de trives og giver en god høst. Beskær træerne regelmæssigt for at fjerne syge eller beskadigede grene og for at fremme væksten. Giv træerne næring ved at tilføje kompost eller gødning omkring deres rødder. Vær også opmærksom på skadedyr og sygdomme, og behandl dem hurtigt for at beskytte træerne. Hvis du har brug for at købe nye æbletræer, kan du finde lækkert udvalg her.

Høst de sødeste æbler

Når dine æbletræer er modne, er det tid til at høste de sødeste æbler. Det er vigtigt at vælge de rigtige æbler på det rigtige tidspunkt for at få den bedste smag. Lad dine æbler modne på træet, indtil de let lader sig trække af. Brug forsigtigt din hånd til at plukke æblerne og undgå at beskadige grenene. Opbevar æblerne køligt og tørt, så de holder sig friske i længere tid. Når du har høstet dine æbler, kan du nyde dem som de er eller bruge dem i madlavningen. – Se de nyeste plakater til din væg.

Gør dine æbletræer til et naturligt frugthegn

Æbletræer er et fantastisk valg, hvis du ønsker at skabe et naturligt frugthegn i din have. Deres tætte og robuste vækst gør dem ideelle til at fungere som en levende hegnsplante. Placér træerne tæt sammen, så de danner en sammenhængende række, og du vil hurtigt få et smukt og funktionelt hegn, der både giver læ, afskærmning og en lækker høst af æbler. Æbletræer kræver ikke meget pleje, og med den rette beskæring kan de holdes i den ønskede form og størrelse. Et naturligt frugthegn af æbletræer er ikke blot praktisk, men tilfører også din have en charmerende og indbydende atmosfære.

Få gratis fragt på alle ordrer

Bestil dine nye æbletræer hos os og få gratis fragt på alle ordrer. Vi tilbyder hurtig og pålidelig levering direkte til din dør, så du kan nyde dine friske æbler i haven så hurtigt som muligt. Uanset om du bestiller et enkelt træ eller flere, så sørger vi for, at din ordre bliver håndteret med omhu og sendt afsted samme dag. Så hvad venter du på? Bestil dine æbletræer i dag og nyd godt af vores gratis fragtservice.

Undgå almindelige fejl ved plantning

Når du planter et æbletræ, er det vigtigt at undgå nogle almindelige fejl for at sikre, at træet trives. Først og fremmest skal du sørge for, at jorden er veldræneret og ikke for våd. Æbletræer har ikke godt af at stå i vand. Derudover skal du være opmærksom på, at træet får nok plads til at vokse. Sørg for at plante det i en afstand af mindst 3-4 meter fra andre træer eller bygninger. Endelig er det vigtigt at vande træet regelmæssigt, især i de første år efter plantning, indtil det har etableret et godt rodnet. Med de rette forholdsregler kan du sikre, at dit æbletræ får den bedste start i din have.

Sådan får du æbletræer, der bærer i mange år

For at få æbletræer, der bærer frugt i mange år, er der et par vigtige ting at have styr på. Først og fremmest er det vigtigt at vælge en robust og sygdomsresistent æblesort, der passer til dit lokale klima. Planter du et træ, der er tilpasset dine vækstforhold, vil det have nemmere ved at trives og bære frugt i mange sæsoner. Derudover er det essentielt at give træet de rette vækstbetingelser, herunder god, næringsrig jord, tilstrækkelig vanding og regelmæssig beskæring. Hvis du følger disse grundlæggende retningslinjer, kan du se frem til at nyde en rig høst af saftfulde æbler i mange år fremover.

Bliv inspireret af vores kunders smukke æblehaver

Vores kunder har skabt utroligt smukke æblehaver, som er en inspiration for alle, der overvejer at plante deres eget æbletræ. Lad dig inspirere af Jens og Mettes have, hvor de har plantet flere forskellige sorter, der giver et rigt høstudbytte fra tidligt forår til sen efterår. Eller tag et kig på Annes have, hvor et enkelt, men veletableret æbletræ danner en smuk, blomstrende ramme om hendes terrassemiljø. Uanset om du har plads til et enkelt træ eller flere, kan du finde inspiration hos vores kunder til at skabe din egen æblehave.

Gør din have mere indbydende med æbletræer

Æbletræer er ikke blot praktiske for frugthøsten, men kan også bidrage til at gøre din have mere indbydende og attraktiv. Deres blomstrende forårsfarver og dekorative former tilfører en naturlig skønhed til enhver have. Placeret strategisk kan æbletræer skabe skygge og ly, og give et hyggeligt og indbydende udtryk til din udendørsareal. Desuden tiltrækker æbletræer fugle og insekter, hvilket bidrager til et rigt og levende havemiljø. Når du vælger æbletræer til din have, skal du tage højde for pladsforhold, soleksponering og ønsket størrelse, så du får det bedste resultat. Med de rette æbletræer kan du skabe en smuk, indbydende og funktionel have.

Bestil nu og få dine æbletræer leveret inden sæsonen

Bestil dine æbletræer i dag og få dem leveret direkte til din have inden sæsonen starter. Vores udvalg af højtydende æbletræer er nøje udvalgt til at trives i det danske klima. Uanset om du foretrækker søde, sure eller saftige æbler, har vi et træ, der passer perfekt til din have. Bestil nu og få glæde af dine egne æbler allerede til næste sæson.