Lær mere om

LCHF Diæten

På denne side kan du lære mere om den populære diæt type kaldet
Low Carb – High Fat.

LCHF Diæten

Hvad går LCHF ud på?

LCHF diæten går helt simpelt ud på, at du sænker dit indtag af kulhydrater så meget som muligt og hæver dit indtag af sunde fedtstoffer. Ved at gøre dette bruger du ketoner fra fedt som din primære energikilde istedet for glukosen man normalt får igennem kulhydrater.

Fordelene ved at følge en LCHF diæt

LCHF diæten har specielt vist sig at være fordelagtig, hvis du lider af sygdomme som Alzheimers, hjertesygdomme eller Type 2 Diabetes. Der er dog også flere fordele for dig, som ikke lider af disse sygdomme. Det at spise mad der er rigt på protein og fedt medfører ofte at du føler dig mæt hurtigere, end hvis du spiser store mængder kulhydrater. På den måde hjælper diæten dig med at indtage færre kalorier. Derudover tvinger du kroppen til at bruge fedtdepoterne som energikilde, når du minimerer hvor mange kulhydrater du giver kroppen at arbejde med.

To populære LCHF diæter

Der er to LCHF diæter, som er specielt populære.

Dette er “The Atkins Diet” og “The Ketogenic Diet”. Disse to måder at følge en LCHF diæt på er meget populære, da de har vist sig at være meget effektive og derudover er meget simple at følge.

The Atkins Diet

The Atkins Diet indeholder fire faser. Fase 1 betyder, at du kun skal spise 20 gram kulhydrater om dagen i to uger. Ved Fase 2 kan du begynde at tilføje flere kulhydratfattige og fedtrige ting til din diæt, som f.eks. nødder. Ved Fase 3 begynder du at ramme din målvægt, hvilket betyder du langsomt kan øge dit kulhydratindtag igen. Når du har nået fase 4, har du nået din målvægt, og kan derfor begynde at spise kulhydrater igen. Så længe du ikke begynder at tage på igen.

The Ketogenic Diet

The Ketogenic Diet er noget mere simpel. Her er den primære regel blot, at du ikke må spise mere end 5-10% af dit daglige indtag i form af kulhydrater. Målet med The Ketogenic Diet er at nå et kropsstadie kaldet “Ketosis”. Ved dette stadie begynder kroppen at nedbryde kropsfedt som energikilde, fordi den ikke længere får nok kulhydrater til at kunne fungere bare på hulhydrater.

LCHF Diæet

Hvad du skal spise
  • Nødder
  • Ost
  • Kød
  • Fisk
  • Avocado
  • Olier
  • Frø
  • Æg

Hvad du ikke må spise

Der er mange ting du ikke må spise på en LCHF diæt. Det er fødevarer med et lavt protein- og fedtindhold, samt fødevarer med et højt kulhydrat tal Heriblandt er der fødevare som pasta, spinat, gulderødder, Asparges, broccoli og meget mere.