Køb økologisk når du handler ind

Køb økologisk når du handler ind

Når du fremover handler ind, kan det være en god idé at overveje at købe flere økologiske varer, når du er i supermarkedet.

Over de sidste par år er der flere og flere, der er begyndt at købe mere økologi, og det er en rigtig god udvikling, da det kan være meget sundere at spise økologisk frem for ikke at spise økologisk. Her kigger vi lidt nærmere på, hvilke fordele der kan være ved at vælge økologi.

Find et sort lamelgardin til stuen her.

Hvorfor vælge økologi?

Men hvorfor overhovedet vælge økologi? Hvad er det ved økologi, der er så meget bedre end mange af de andre varer, der står på hylderne i supermarkedet?

Økologi er jo ensbetydende med produkter, hvor der ikke er brugt pesticider eller tilsætningsstoffer. Med andre ord er det langt hen af vejen naturlige råvarer, og der er ikke brugt fx sprøjtemidler på varerne, som du dermed får ind i kroppen, hvis du spiser det.

Så det vil være meget sundere for din krop, hvis du har mulighed for at skære alt væk, der ikke er økologisk.

Er økologi dyrere end almindelige varer?

En af de primære grunde til, at mange ikke vælger at købe økologisk er, at det jo efter sigende er dyrere end så mange almindelige varer. Men faktisk er det slet ikke så galt igen, som du måske går og tror. Du behøver ikke at opjustere dit madbudget markant for at få råd til at leve økologisk.

Der er måske tale om et par hundrede kroner, du skal lægge oven i dit nuværende madbudget, hvis du gerne vil skifte helt over til økologi. Men kan du bare vælge at spise 50% mere økologisk til at starte med, er det jo en markant forbedring, og så kan du stille og roligt bevæge dig hen imod at spise 100% økologisk.

Vælg økologisk inden for mange varegrupper

Det er også vigtigt at sige, at det ikke kun er inden for mad, at du har mulighed for at vælge økologiske varer. Der er rigtig mange varegrupper, hvor der er kommet økologiske alternativer, så det kan generelt set bare være en god ide at begynde at tænke økologi ind i alt det, du køber hjem til din husholdning.

Inden længe kan du komme til at glæde dig over, at du får en markant sundere krop, når du får skiftet over til meget mere økologi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.